Lontong at Sek 14

Kalau cakap ko orang Johor, mesti ko orang  suka makan lontong kan?  Tapi aku tak suka sangat lontong ni.. Dia punya kuah tu dari santan kan.. Sebab nak jaga badan punya pasal tipu aku dah bertahun2 tak makan lontong..

Anyway, office aku baru pindah ke seksyen 14.. So ada satu hari tu kitaorang pegi area digital mall untuk breakfast.. Kalau korang perasan kat Digital Mall tu ada satu pasar macam tersorok.. Entrance dia between digital mall dengan KFC.. Kat tingkat 2 ada satu food court.. Carik kedai yang beratur paling panjang.. Tu lah dia..

Some facts pasal makcik ni masa aku google :

Sapiah Kasbollah (Mak Yah), 74 was born in JB and lived in Singapore before moving to KL in 1972. She started selling lontong at a carpark outside a wet market in Sek14, PJ. In 1980s the wet market was demolished n replaced by the current market n hawker complex where the stall is now located. Her lontong recipe is Singaporean – Johorean.

lontong 3

makcik tgh prepare lontong dan segala ramuannya… nyam.. nyam..

lontong 2 lontong

dua pinggan aku bedal…. sedap nyer…..