Yong Tau Foo Kg Pandan

Salam guyss…sihat ker hari nie…Alhamdulillah petang nie x hujan…
saya dah 3 hari terjebak ngan jammed nie waktu nak balik
rumah…adooyyyaii…letihh…sampai umah jerk dah mlm..
x larat dah nak kojer rasernya…x kojer rugiss ler plak…
Org lain dok bising2 xder kojer..yg kiter nie…
bising2 malas kojer…duit nak pulakk yerkk…
huhuhu…nasib ler kojer kat bandor nie…
Kalau x jammed x sahh…x kisah ler time aper..
cuti skul ker…x cuti ker… sana sini jammed jerkk…
Ehhh…saper suker yong tau foo nieee….
nie antara makanan peberet saya ler…
kalau stimboat tu x minat sgt sebab ader kuah sup…
saya suker kuah dier yg sos pekat manis2 pedas..
kalau beli kat pasar mlm…susah nak jumper yg sedap kann…
Tapi pasar mlm kat umah saya nie…kalau hari Selasa memang
sedapp…tapi mcm mahal skettt…
Setakat nie yg paling sedap saya raser ler…YONGTAU FOO KG. PANDAN
nie..memang mantopp…terbaekkk punyaaa…
Jomm layannn the latest saya mkn…
2 minggu lepas…tetap maintainnn raser dier..
ader keluar JJCM kann….haa jomm layann
ytf
kangkong ngan tauhu…. my hubby suka btul tauhu…..
ytf2
segala jenis bahan2 yong tau foo…
ytf4
pandangan sisi… hahahaha
ytf3
akhirnya…. ready utk satapan…..
ok… selamat menjamu selera….
Advertisements

Stimbot Selfmade

Salam…..

Ni dinner kami malam tadi….. saje je nak try n warm-up periuk steamboat yg baru saya beli 2 hari lalu…… First percubaan saya guna resepi  tomyam sebagai kuahnya…..!

Bahan2nya pula simple2 je seperti  fishball, fish cake, kangkung, pk choi, kailan, daging, udang dll… masa beli bahan2 steamboat tu, agak lewat so tak dapatlah nak beli udang dan ketam….

So  kita masak apa yg apa yg ade jelah…

Kuah steamboat saya hanya guna kuah tomyam!….  sebab periuk tomyam saya ni ada satu compartmen shj… next time saya nak cuba try kuah sup pula….

Bahan2 yg kita nak campakkan dalam kuah tu terpulanglah pada kita… kalau makan kat luar sampai berpuluh2 bahan diorang sajikan… dan kalau masak kat rumah ni pula boleh terus pilih bahan2 yg kita suka….

My fav steamboat mesti banyak cendawan dan sayuran hijau….. hubby pula suka daging, dan seafood dan fish ball…. terpulanglah pada selera masing2!!!

Silalah menjamu selera….

stimbot 1

Ni adalah pemandangan biasa stimbot di kedai2…. smua bahan2 bleh dibeli di super market….

stimbot 3

husband suka yang ni… kalau seafood.,.,, mmg hantu la dia,..,..,,

stimbot 4

ni my faveret…. vegetables dan seangkatan dengan nya….

stimbot 2

pelbagai type of balls… all can be found at super market….

stimbot 5

last but not least… our periuk stimbot hadiah dari bonda tersayang….

ok… jemput makan yer….